‘Oh hoe zielig’… oh nee ‘oh hoe grappig!’

                                        

Deze ochtend is er een grote potvis aangespoeld op het Sint-Annastrand op Antwerpen Linkeroever. Het is een dood mannetje van zestien meter lang en weegt rond de veertig ton.

De potvis was de voorbije dagen opgemerkt ter hoogte van Doel. De wetenschappelijke organisaties MUMM en NSWA doen momenteel de eerste waarnemingen. De brandweer van Antwerpen heeft het kadaver verankerd zodat het niet terug met de vloed op de Schelde komt, waar het een gevaar voor de scheepvaart zou betekenen.

Mensen die het beest willen zien kunnen dit doen van op de wandeldijk aan het Sint-Annastrand. Het zal zeker duren tot zaterdag eer het kadaver geruimd is.

Flandria legt speciaal op 28/08 en 29/08 Scheldetochten in naar Sint-Anneke zodat nieuwsgierigen de aangespoelde potvis kunnen bekijken. Afvaarten vanaf het Steenplein tussen 13 en 18 uur, elk uur op het uur, aan een voordeeltarief van 5 euro (i.s.m. ATV).

Dat zat zonet in mijn mailbox en hebben jullie mss al gelezen in de krant. Mijn eerste reaktie: allez zeg, ocharme.. hoe gruwelijk: boottochten organiseren voor een beest dat ocharme waarschijnlijk kei hard heeft afgezien in die vieze schelde hier.Maar dan… voelde ik gewoon dat er iets niet klopte en las ik even wat verder in de mail…

Deze hyperrealistische reconstructie gaat uit van Captain Boomer Collective en Zephyr.
check it out: http://www.project.hyncos.be/presentation/  man, dit is echt goed gevonden!!! heerlijk zoiets! Ik vraag mij af hoeveel mensen nooit zullen weten dat dit een nepper is 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: